Live Help

Pimbox support

Handleidingen en downloads van Hosted Zarafa, VMX mailscanner, Spreed en CeArchive. Meer weten? Bel ons gerust op 079-3637050.

[msi] Zarafa migration tool 7.1.7

[script] Automatisch Outlook profiel genereren

PImbox Remote Backup for windows

PImbox Remote Backup for Mac

Handleiding - MS Outlook instellen

Gebruikshandleiding Zarafa

Handleiding - Zarafa PST migratie

Handleiding - Mail for Exchange (Nokia) telefoons

Handleiding - Installatie iPhone

Handleiding - Introductie Zarafa WebApp

Handleiding - Agenda delen in outlook 2013

Pimbox brochure

Algemeen

Moet mijn domein ook verhuisd worden naar jullie als ik Pimbox wil gebruiken?

Wij adviseren u wel om dit te doen, maar het is niet noodzakelijk. Wanneer de domeinnaam niet bij ons geregistreerd is dient u het mx-record naar de Pimbox server te laten verwijzen. De technische gegevens ontvangt u samen met de account gegevens.

Als alternatief zou u ook gebruik kunnen maken van een forwarding. Dit kan als uw domein elders gehost wordt en u bij die hosting partij nog andere mailadressen in gebruik heeft.

Kan ik ook enkele mailboxen op Pimbox draaien en de rest op een andere mailserver?

Ja dit is mogelijk met de Hybrid Mail optie van Pimbox. Hiermee laat u alle mail van een domein afleveren op de Pimbox mailserver, en alle mailadressen die op het Pimbox platform niet bekend zijn kunt u laten doorsturen naar een secundaire mailserver. Bijvoorbeeld een Exchange server of een POP mail server. Bel ons voor meer informatie over de Hybrid Mail functie op 079-3637050.

Kan ik meerdere domeinen koppelen aan mijn Pimbox Mail account?

Ja, het is mogelijk om meerdere domeinnamen te gebruiken. Je kunt een domein als alias gebruiken van een ander domein, waarmee alle mail in één mailbox terechtkomt. Je kunt ook meerdere domeinen met meerdere mailboxen hebben, en onderling lees- en schrijfrechten uitdelen.

Kan ik ook Outlook Express, Thunderbird of een andere IMAP client gebruiken?

Ja dat kan. Outlook express of Thunderbird zijn echter enkel e-mail clients. Je hebt dus alleen mail tot je beschikking. Geen agenda of contacten. Met de iCal Gateway van Pimbox kan je er bijvoorbeeld wel Sunbird als agendasysteem bij gebruiken. Om je mailclient in te stellen gebruik je de Pimbox IMAP instellingen. Deze vindt je terug in de setup documentatie.

Kan ik ook mijn huidige POP3 accounts overal uitlezen?

Ja dat is mogelijk. Een van de unieke features aan Pimbox is de "Remote POP box" feature. In het Controlpanel van je Pimbox bedrijfsaccount, kan je per mailbox een externe POP box configureren. De mail wordt van uw POP server gedownload naar uw Pimbox account, en wordt zo overal beschikbaar. In Outlook, Webmail en mobiel.

U kunt in het Controlpanel zelfs een extra verzendadres invoeren. Bijvoorbeeld het mailadres van uw POP account. Zo kunt u niet alleen uw mail overal ontvangen, maar ook onder dezelfde naam verzenden!

Is het eenvoudig om over te stappen van mijn huidige Mail oplossing?

Ja. Als u Outlook gebruikt hoeft u slechts een export bestand (.pst) van uw mailbox te maken. Deze kunt u eenvoudig weer inlezen in uw Pimbox account. Als u geen Outlook heeft zijn er andere mogelijkheden. Neem hiervoor even contact met ons op.

Kan ik mijn mail ook offline gebruiken?

Ja, als u Outlook gebruikt kunt u deze in 'cached mode' zetten. Hiermee heeft u een lokale kopie van uw mailbox. Eventuele wijzigingen worden netjes doorgevoerd wanneer u weer online bent.

Kan ik mijn mail en agenda ook op mijn Blackberry gebruiken?

Pimbox ondersteund ook Blackberry. Standaard is het mogelijk om uw mail uit te lezen op een Blackberry. Maar om ook contactpersonen en agenda te kunnen synchroniseren dient u een stukje software aan te schaffen. Deze software is ActiveSync emulatie software zoals NotifySync of AstraSync.

Hoe kan ik mijn mail importeren naar Pimbox, of exporteren naar bijv PST bestanden?

Zarafa heeft hiervoor een Migration tool ontwikkeld waarbij er diverse mogelijkheden bestaan voor het importeren en of exporteren van mail en agenda / contacten.

Lees hiervoor de uitgebreide technische handleiding: http://doc.zarafa.com/7.1/Migration_Manual/en-US/html-single/index.html

Administratie